Кускус - купити Крупи у Житомирі, доставка води у Житомирі - АкваМаркет
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Кускус у Житомирі


Кускус - це марокканський аналог макаронних виробів, тільки користі від нього набагато більше, ніж від пасти. Основою для виробництва крупи служить подрібнена пшенична крупа твердих сортів. Як правило, розмір подрібнених зернят не перевищує 2 мм. Крупа кус кус до недавнього часу вважалася екзотичною, а чули ми про неї тільки в кулінарних передачах. Однак, незважаючи на східне походження, сьогодні кус-кус став популярним і затребуваним в українського споживача. Легка, розсипчаста каша прекрасно урізноманітнює меню, а також збагатить раціон корисними компонентами і речовинами. Правильно приготовлена ​​пшенична крупа порадує однорідною, ніжною текстурою, золотистим кольором і неймовірним ароматом. А кухарі цінують кускус за його унікальну здатність абсорбувати смаки і аромати інших інгредієнтів блюда.

В даному розділі сайту АкваМаркет Ви можете замовити онлайн будь-які види кускусу від популярних брендів: Август, Олімп, Сто пудів. В наявності крупа без добавок, а також каша кус-кус з овочами і спеціями, приготування якої не забере багато часу. Зверніть увагу, що крупа відрізняється за розмірами і смаковими якостями. У продажу є такі види кускусу:

  • Марокканський. Крупа дрібної фракції, найбільш поширена на ринку. До її переваг можна віднести швидке приготування і ніжний смак.
  • Ізраїльський. Крупинки розміром з горошинки чорного перцю готуються довше. Однак порадує така каша насиченим маслянистим смаком і в'язкою текстурою. Іноді ізраїльський кускус використовують в якості альтернативи для приготування варіацій на тему різотто.
  • Ліванський. Найбільший за розміром кускус, який готується довше інших різновидів. Така каша зберігає максимум корисних компонентів.

Кускус. Калорійність і особливості складу

На 100 грам сухої крупи доводиться 376 кКал, тому кускус навряд чи можна назвати низькокалорійним продуктом. Проте, він широко застосовується в дієтичному раціоні, оскільки містить клітковину і складні вуглеводи. Також кускус крупа багата на вітаміни групи В, які піклуються про нашу нервову систему. Отже, регулярне вживання каші з даного продукту сприяє нормалізації психоемоційного стану. Людина позбавляється від депресії, безсоння, хронічної втоми.

Вміст заліза, фосфору, калію і міді в продукті також високий. Крім того, незаперечна користь кускусу для травлення, оскільки в каші присутньо багато харчових волокон. Кускус покращує роботу травної системи, очищає кишечник, позбавляє від закрепів. Також він стабілізує водно-сольовий баланс і покращує діяльність мозку. Крупа корисна дітям і людям з ослабленим імунітетом.

Що таке кускус для кулінарів

Традиційно крупу готують на пару, в ідеалі - за допомогою пароварки. У нижню чашу поміщають м'ясо, овочі або рибу, а в верхню чашу насипають крупу. Такі особливості приготування дозволяють наситити кашу різноманітними ароматами, щоб створити гармонійне блюдо, де гарнір ідеально доповнює м'ясо або рибу. Примітно, що готову кашу подають не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді.

Пшенична крупа відмінно поєднується з рибою, морепродуктами, приправами, овочами і навіть горіхами. Рецепт кускусу легко підібрати під свій смак, оскільки каша може бути солодкою, пряною, солоною і навіть кислою в залежності від використовуваних інгредієнтів. Часто крупа кускус йде як окремий інгредієнт у складі салатів. Для таких цілей АкваМаркет рекомендує купувати ізраїльський або ліванський кускус, оскільки він більший і краще зберігає форму після приготування. Менеджери нашого магазину в Києві цілодобово на зв'язку і охоче підкажуть, який варіант крупи підійде під Ваші гастрономічні уподобання.

Як варити кускус

Щоб приготувати смачну, розсипчасту крупу важливо знати, як правильно підготувати кашу і у скільки разів збільшується кускус під час приготування. Крупа, яка продається на сайті АкваМаркет, вже пропарена і висушена, тому підготовка не потребуватиме тривалих маніпуляцій.

Залийте в каструлю воду і доведіть її до кипіння. Додайте сіль. Скільки варити кускус написано на упаковці. Традиційно пропорції крупи до води становлять 1: 2, тобто на одну частину сухого продукту беруть 2 частини води.

Засипте крупу в воду, варіть 2-3 хвилини, ретельно помішуючи. Потім вимкніть плиту, закрийте ємність кришкою і настоюйте кашу 10-15 хвилин. Якщо Вам цікаво, як приготувати кускус з овочами, можна знайти в Інтернеті відповідний рецепт. Варіантів приготування маса. На сайті АкваМаркет є вже готові суміші крупи і сушених овочів, прянощів. Наприклад, кускус Олімп по-східному, з сушеним перцем і т.д. З такою крупи відразу виходить оригінальний гарнір, який доповнить тушковане або запечене м'ясо, птицю або рибу.