Яйця курячі - купити Яйця у Житомирі, доставка води у Житомирі - АкваМаркет
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Яйця курячі у Житомирі


Яйце куряче відноситься до базових продуктів, які входять в раціон людей по всьому світу. Всі, за винятком веганів і людей з індивідуальною непереносимістю, із задоволенням їдять яйця і страви, що містять цей інгредієнт. Загальна любов до продукту пояснюється просто: курячі яйця не тільки смачні, але і неймовірно корисні. А ще їх можна вживати в рамках всіляких систем дієтичного харчування без шкоди для організму або фігури.

Хімічний склад і харчова цінність

Курячі яйця - джерело вітамінів і мінералів, в числі яких присутня фосфор, залізо, йод, холін, вітаміни групи В. Також цей продукт багатий на білок, який відмінно засвоюється і є основним будівельним матеріалом при створенні м'язових волокон. Калорійність яйця курячого залежить від розміру. В середньому цей показник становить близько 70 ккал для однієї штуки вагою до 50 грам, а на 100 грамів продукту доводиться до 158 ккал. При цьому присутній дисбаланс харчової цінності, оскільки на білок доводиться до 20 ккал, а на жовток - не менше 50 ккал.

Якщо говорити про розмір яєць, то тут є чотири основні категорії:

  • Дрібні вагою до 55 грам.
  • Середні вагою до 60 грам.
  • Великі вагою до 65 грам.
  • Дуже великі вагою до 75 грам.

Виробники маркують продукцію, щоб покупці могли дізнатися характеристики товару навіть без розтину упаковки. Знаки в маркуванні відповідають масі яйця: В - відбірне (до 75 грам), категорії 1-3 відповідають дрібним, середнім і великим яйцям. Маркування «Д» говорить про те, що яйце дієтичне (термін придатності до 7 днів), а С - столове (термін придатності до 25 днів). Отже, маркування С3 означає дрібні яйця курячі столові вагою до 55 грам.

Курячі яйця. Користь для організму

Незважаючи на расхожесть думок фахівців, продукт залишається в складі дієтичних. У чому полягає користь яєць:

  • Зміцнення м'язових тканин за рахунок багатого амінокислотного складу і білка.
  • Профілактика виникнення серцево-судинних захворювань.
  • Підтримка нормального стану нервової системи.
  • Зміцнення нігтів, волосся, відновлення тонусу шкіри.
  • Стимуляція сперматогенезу.
  • Покращення стану печінки і жовчовивідних шляхів.
  • Підтримка та зміцнення імунітету.
  • Підтримка гомеостазу кальцію і фосфору, участь в процесах мінералізації кісткових тканин.
  • Активація ферментів обміну жирних кислот і метаболізму фолієвої кислоти.
  • Зміцнення зору.

Як часто можна вживати в їжу яйця курячі

Щоб отримати від продукту тільки користь важливо вживати його в рамках дозволених норм, задовольняючи добову потребу організму в поживних речовинах. Згідно з дослідженнями, для дорослих норма від 1 до 5 штук в день, тоді як яйця дітям давати потрібно в більш обмеженій кількості - не більше однієї штуки в день.

Скільки варити яйця

Щоб приготувати продукт візьміть невелику каструльку і залийте її водою. Покладіть на дно яйця. Поставте ємність на плиту, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Щоб отримати яйце некруте тримайте ємність на вогні 6 хвилин, круте - 12 хвилин. Для приготування яйця «в мішечок» досить трьох хвилин.

Що приготувати з яєць

Даний інгредієнт входить до складу різноманітних страв. З яєць готують цікаві закуски, соуси, супи і обов'язково використовують для випічки. Підібравши конкретний рецепт, куряче яйце перетворюється в головну зірку приголомшливої ресторанної страви. Шефи відомих ресторанів невпинно розробляють нові варіанти використання цього інгредієнта. Класичні страви з яєць:

  • Омлет. Ніжний і поживний сніданок, який вражає різноманітністю смаків. Додаючи в омлет інші інгредієнти, можна готувати страви під настрій. При дієті підійде низькокалорійний рецепт, де використовується тільки білок. В інших випадках довіртеся фантазії. Додавайте в омлет овочі, зелень, сир, копченості, ковбаси і готуйте із задоволенням.
  • Яйце пашот. Класика французької кухні. Сирі яйця варять без шкаралупи так, що білок встигає затвердіти, а жовток залишається рідким. Яйце пашот можна їсти як закуску і додавати до складу інших страв (салатів, сендвічів і т.д.).
  • Яйця Бенедикт. Популярний варіант американського сніданку, який нагадує бургер. Яйця Бенедикт подають на свіжообсмаженому хлібі з беконом, щедро присмачуючи голландським соусом.
  • Яйця по-шотландськи. Рецепт англійської кухні. Курячі яйця обволікають ніжним фаршем, а потім обсмажують у фритюрі.

Класична яєчня, суфле, запіканка, яйце некруте - це лише мала дещиця того, що готують з продукту. Незалежно від Ваших потреб, Ви завжди знайдете в нашому магазині свіжі інгредієнти. АкваМаркет відібрав найкращі яйця курячі за низькими цінами. Ви можете цілодобово купити з доставкою яйця оптом і в роздріб, а ми швидко відправимо їх по Києву і Україні.