Ножі і точилки - купити Посуд, сервіровка у Житомирі, доставка води у Житомирі - АкваМаркет
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Ножі і точилки у Житомирі


Без ножа не обійтися в процесі приготування їжі або сервірування столу. На кожній кухні присутні всілякі ножі, що відрізняються за розміром і цільовим призначенням. Однак, незважаючи на звичність і поширеність даного кухонного аксесуара, мало хто знає, як вибрати ніж правильно. Величезна різноманітність приладдя, що з'явилася у продажу, здатне збити з пантелику навіть досвідченого кухаря. Тому перш, ніж замовити онлайн набір ножів, потрібно розібратися в їх особливостях і характеристиках.

Що являє собою кухарський ніж

Кожен виріб складається з декількох елементів. Основні з них - це ручка (яку тримають в руках) і ріжуча кромка (гостра частина леза, якої розрізають продукти). Але це далеко не всі конструктивні елементи. У ножа є торець - це кінець рукоятки, обух - тупа сторона леза, розташована навпроти ріжучої кромки. Хвостовик - частина леза, яка входить в рукоятку і забезпечує баланс вироба. Кінчик леза - це оістрє, за допомогою нього можна проколювати або швидко надрізати продукти. Торець ножа - край рукоятки, а болстер - це товста смуга стали між п'ятою і ручкою у кованих виробів. Болстер запобігає ковзанню руки при виконанні основних процедур.

Як бачите, не дивлячись на простоту, кухонні ножі влаштовані досить складно. У кожного елемента є своя назва і призначення. І разом вони створюють надійну, функціональну конструкцію кухонного аксесуара.

Для виготовлення лез може використовуватися такий матеріал: нержавіюча, дамаська, кована, тришарова сталь, титан, кераміка. Ручка, як правило, виробляється з пластика, натурального дерева, сталі. Матеріал ручки і леза визначає догляд за ножами. Деякі з них не можна мити в посудомийній машині, оскільки метал швидко окислюється і піддається корозії.

Види ножів за призначенням

У магазині можна побачити досить великий вибір кухонного приладдя. Форма, розмір, конструкція ножа багато в чому залежить від того, з яким продуктом доведеться працювати кухареві. Тому є овочечистка, ніж для устриць, ніж для м'яса і т.д. Однак все вироби можна об'єднати в три основні групи найбільш затребуваних ріжучих інструментів для кухні:

  • Ніж шефа. Універсальний і багатозадачний предмет. В умілих руках виконує функції овочечистки, шинковки, обробного ножа. До цієї групи входять вироби з широким твердим лезом довжиною 15-30 см. Однак великі обробні ножі частіше використовують на професійних кухнях, тоді як в домашніх умовах достатньо вироба з лезом довжиною 20-25 см.
  • Ніж для хліба. Виділяється серед інших завдяки особливій конструкції леза. Воно покрито дрібними зазублинами, що дозволяє без проблем нарізати навіть найсвіжіший, пишний хліб. Скибочки виходять рівними, з чіткими краями, а м'якоть не кришиться. Довжина леза становить 20-21 см.
  • Ніж для чищення овочів. Він досить маленький, лезо не перевищує в довжину 8-9 см. Завдяки компактним розмірам, ергономічній ручці ніж для овочів зручно лежить в руці, дозволяючи обробити овочі або фрукти будь-якого виду і розміру.

Ось так виглядає золоте тріо кухонних ножів, які знайдуться практично на будь-якій кухні. Однак це лише основа, вершина піраміди. В асортименті є інші види кухонного приладдя, про існування яких багато хто навіть не знає. Але можливо саме серед ножів вузької спеціалізації є те, що Вам необхідно.

Популярні кухонні ножі

Доповнити ідеальну трійку може один з нижчезазначених аксесуарів. Перш, ніж купити ніж, визначитеся з цілями його використання. Адже деякі різновиди (наприклад, ножі для устриць або ножі для масла) мають строго обмежену сферу застосування. Отже, ось популярні види кухонних ножів:

  • Обвалочний ніж. Відрізняється від інших гнучким лезом, завдяки якому можна легко відокремити м'ясо від кістки. Випускаються такі вироби різного розміру, щоб комфортно працювати з усіма типами м'ясних продуктів.
  • Ніж філейний. Призначений для зрізання плівок або жив з м'ясного філе. Універсально підходить для м'яса, птиці, риби.
  • Кухонний топірець (сікач). У нього велике квадратне або прямокутне лезо. Використовується для розрізання або разрубки щільних продуктів.
  • Томато. Ніж з коротким (до 13 см) серейторним лезом, за допомогою якого легко нарізати овочі чи фрукти з щільною шкіркою і м'якою м'якоттю. Лезо зручно нарізає помідори, хурму, ягоди, формуючи акуратні часточки або слайси.
  • Ніж для сиру. Використовується для нарізки м'яких сортів сиру. Відрізняється зубчастою ріжучою крайкою, роздвоєним вістрям і лезом довжиною до 13 см. Щоб запобігти злипанню слайсів в клинку у ножа є невеликі отвори. Крім класичного інструменту є такі види ножів для сиру: слайсер (підходить для напівтвердих або твердих сортів), Жіроль (застосовується для кругової нарізки сиру).
  • Ніж для піци. Оригінальний кухонний ролик, який призначений для красивого і точного розрізання піци, тонких пирогів.
  • Ніж для ананаса. Працює за принципом викрутки. Ніж вкручують в середину плода, а потім поступово від'єднують рівними кільцями м'якоть від шкіри.

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою кухонні ножі поштучно або в наборах з різною кількістю одиниць. Ви можете недорого замовити професійний ніж, оформивши доставку в Київ, Львів, Харків, Дніпро або будь-яке інше місто України. Брендові кухонні ножі довго тримають заточку, не деформуються, не покриваються плямами або іржею. Ножі універсальні, спеціалізовані, а також японські для приготування суші або ролів. Менеджери сайту допоможуть підібрати кухонне приладдя або точило для ножів, підкажуть характеристики тих чи інших товарів з каталогу. Цілодобова онлайн-підтримка та консультація клієнтів. В наявності ножі поштучно і в наборах, в подарункових упаковках. Відправлення в день замовлення.