Святкуємо Масляну разом з АкваМаркет - АкваМаркет

Святкуємо Масляну

разом з АкваМаркет

24 лютого - 1 березня

Знижки на товари до -40%

Масляна або Колодій

Традиційно останній тиждень лютого супроводжується народними гуляннями і ситними стравами, адже ми святкуємо проводи зими - Масляну або Колодій. Перша назва збереглося ще з часів язичництва, а друга - є споконвічно українською. Як би хто не називав це смачне свято, але це ще й останній тиждень перед Великим Постом, напередодні якого вже виключається з раціону м'ясо, а для молочних продуктів ще є цілий тиждень, щоб відвести душу. Цього року святкування Масляної триватиме з 24 по 29 лютого, тому порадувати своїх близьких млинцями, сирниками або варениками Ви точно встигнете!

Святкуємо Масляну разом з АкваМаркет

Пропонуємо Вам полегшити приготування до свята і замовити за вигідними цінами необхідні для Масляної продукти: цукор, борошно, молоко, яйця і т.д. Більше того, Вам не треба буде носити важкі покупки - ми доставимо все необхідне в будь-який зручний для Вас час. Саме на період свята у нас діють акційні пропозиції на понад 50 товарів, що допоможе не тільки весело і ситно провести Масляну, а й заощадити Ваш бюджет.

Рецепт млинців

Тиждень Масляної завжди був сповнений різноманітих смаколиків, але головними на столі були млинці. Саме вони асоціювалися у наших предків з сонцем і приходом весни. Пекли млинці кожен день і у кожного регіону був свій рецепт і свої секрети. Головним інгредієнтом для приготування млинців є борошно, від якості якого залежить Ваш успіх. Пекти млинці можна як з традиційного пшеничного борошна, так і з вівсяного, кукурудзяного або рисового - не бійтеся експериментувати і дивувати свіх рідних.

Рецепт тонких млинців

Інгредієнти:

Молоко - 500 мл;

Яйця - 3 шт;

Борошно - 200 г;

Масло вершкове або олія - 30 г (2 ст.л.)

Цукор - 30 г (2 ст.л.)

Сіль - ½ ч.л.

Приготування:

Підготуємо всі інгредієнти. Продукти повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте яйця і молоко з холодильника заздалегідь. Олію можна використовувати як рослинну рафіновану, оливкову, так і вершкове масло. Вершкове масло надає млинцям більшу рум'яність і вершковий смак. Якщо використовуєте вершкове масло, то його необхідно розтопити і дати охолонути.

Яйця добре треба помити і збити, додаючи цукор і сіль до однорідного стану. Вливаємо до яєчної маси невелику частину молока, десь 100-150 мл. Просіваємо борошно в ємність з тістом. Це необхідно для того, щоб наситити борошно киснем і очистити його від можливих домішок. Перемішуємо тісто. Зараз воно досить густе, але без грудочок. Тепер додаємо молоко, що залишилося, і знову перемішуємо. Наливаємо розтоплене вершкове масло або олію в тісто. Перемішуємо до однорідності, тісто буде досить рідке, як вершки. Для смаження млинців бажано використовувати спеціальну млинцеву сковорідку.

Смачного!