День Конституції України - АкваМаркет

День Конституції України


28 червня – День Конституції України! Це єдине державне свято, яке закріплене в Основному законі. За оцінками міжнародного співтовариства, українська Конституція – одна з найдемократичніших у світі. Більше того, саме Конституція Пилипа Орлика, написана ним у 1710 року, була першим документом в Європі, який встановлював права та обов’язки Війська запорізького.  

Отже, український документ став прообразом і прикладом для всіх майбутніх конституцій різних країн світу.

Сучасна історія Конституції України розпочалася 28 червня 1996 року. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло становленню України як самостійної та незалежної держави і повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин.

Усі ми прагнемо, щоб задекларовані права стали реальністю, щоб люди почували себе захищеними і впевнено дивилися у майбутнє. Коли кожен громадянин України відчує, що його життя, здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека дійсно визнані найвищою цінністю, тоді ми зможемо з гордістю заявити: «Україна стала демократичною державою!».

День Конституції – офіційний державний вихідний, який припадає на неділю, тому понеділок, 29 червня, також буде вихідним.

Проведіть ці вихідні з близькими людьми, а ми, як завжди, працюємо для Вас без вихідних, щоб Ви могли замовити питну воду, продукти харчування і товари для відпочинку в будь-який зручний час.

Бережіть себе і будьте здорові!